Vandra i fjällen

Vandra i fjällen – Allt du behöver veta för att komma igång med fjällvandring

Perioden av research inför den här boken har nog varit min bästa arbetsperiod hittills i livet. Det var ett privilegium att få vandra kors och tvärs i fjällen, möta och prata med glada vandrare, varav några blivit vänner för livet.

I min bok ”Vandra i fjällen” får du läsa mina bästa tips och lära dig allt du behöver veta inför dina första fjällvandringar längs vandringsleder mellan stugor eller utanför lederna med tält. Du får veta hur erfarna vandrare tänker i olika situationer – kring val av utrustning, hur man slår upp tältet i blåst eller vilka fjällområden som är lämpligast för dina första turer. Boken innehåller också en fjällflora i miniformat samt övningar i att använda karta och kompass och förslag på lämplig mat för turen. Och så får du följa med på fjällvandring med barn. Aldrig blir du en så närvarande som förälder, som på en fjälltur. Och gör du rätt kommer barnen vilja vandra igen och igen och igen

Tusentals människor vandrar varje år den klassiska turen längs Kungsleden mellan Abisko och Nikkaluokta – och för många är det första gången i fjällen. Fjällvandring är verkligen inte bara för experter – men ju mer man vet, desto bättre blir upplevelsen. Små detaljer kan göra stor skillnad! Här är några av de områden jag tar upp i boken;

  • Tips på nybörjarvänliga turer i svenska fjällen
  • Fjällflora med de vanligaste växterna
  • Välj rätt utrustning och spara vikt
  • Att tänka på vid köp av ryggsäck, tält och sovsäck
  • Vandra med barn
  • Lär dig hantera karta och kompass
  • Laga mat på fjällturen


Titel: Vandra i fjällen, Andra upplagan
Författare: Staffan Ekholm
Utgivare: Calazo Förlag 2016
ISBN: 978-91-86773-89-2
Antal sidor: 190

”1989 vägde jag in ryggsäcken på 34 kilo för en 4-dagarstur med tält i Abisko. En underbar tur, men den slutade med ont i knäna. På en liknande tur i arbetet med den här boken stannade vikten på 16 kilo, inklusive kamerautrustning.”

Ur kapitlet om utrustning

Pris 269 kr
Frakt 59 kr
Totalt 328 kr

Leveranstid 2-4 dagar. Pris för frakt gäller inom Norden. Fri frakt vid köp av tre eller fler böcker. Vid beställning av tre eller fler böcker ta först kontakt via kontaktformuläret.